Teollisuusliiton demarinaiset käynnistivät tänään vaalikampanjansa kello 13 Teollisuusliiton tiloissa Helsingin Hakaniemessä. Julkistustilaisuuden ohjelman juhlanumerona oli Teollisuusdemareiden kuvataitelija-taidemaalari Katja Tukiaiselta tilaaman taulun luovutus. Energisen värikäs työ Vote tulee sijoittumaan Murikka-opistolle Tampereen Terälahdelle ja sillä on keskeinen rooli demarinaisten vaalikampanjan vaaliviestinnässä.

Teollisuusliiton liittokokousvaali käydään 10.-31.3.2023 ja vaalityö on osittain jo alkanut. Teollisuusliitossa työmarkkinoiden käytettävissä olevia naisjäseniä on 24 000. Teollisuuden demarinaiset ovat pärjänneet pääsääntöisesti hyvin perustajaorganisaatioidensa liittokokousvaaleissa.

– Kun naiset lähtevät ehdokkaaksi, he tekevät sen innolla. Heidän innokkuutensa tarttuu talkoojoukkoihin ja he saavat siksi hyvin ääniä. Teollisuuden naisehdokkaamme ovat aina kantaneet poliittisen vastuunsa laajasti, on sitten kysymys tasa-arvoisesta palkkauksesta, oikeudenmukaisuudesta tai työntekijöiden aseman parantamisesta työelämässä ja yhteiskunnassa, Teollisuusliiton naistoiminnasta vastaava järjestötoimitsija Kirsti Anttila sanoo.

Katja Tukiaisen teos Vote kuvaa Anttilan mukaan hyvin naisille luontaista voimaa ja tahtotilaa, joka demarinaisten työssä on ankkuroitu paremman työelämän tukemiseen.

Alkavissa vaaleissa demarinaisilla on yhteinen tavoite tulla valituksi liittokokoukseen ja olla mukana päättämässä Teollisuusliiton strategiasta ja toiminnasta naisnäkökulmaa painottaen.

– Tytöillä ja naisilla on yhteisiä unelmia tulevaisuudestaan työelämässä ja yhteiskunnassa. Meidän tehtävämme on tukea sitä tietä.

Katja Tukiaisen maalauksen luovutus 14.2.2023 Teollisuusdemareiden ryhmälle. Sari Helminen ja Katja Tukiainen.
Katja Tukiaisen maalauksen luovutus 14.2.2023 Teollisuusdemareiden ryhmälle. Vastaanottamassa Riku Aalto, Hanna Borisov, Satu Heijari, Arja Salo, Taina Viljanen ja Merja Rinne.
Katja Tukiaisen maalauksen luovutus 14.2.2023 Teollisuusdemareiden ryhmälle. Sari Helminen, taiteilija Katja Tukiainen, Murikan rehtori Juha Vasara ja Kirsti Anttila. Teos sijoitetaan Murikka-opistoon.
Katja Tukiaisen maalauksen luovutus 14.2.2023 Teollisuusdemareiden ryhmälle. Niina Malm osasllistui tilaisuuteen etäyhteyksin, paikalla Merja Rinne ja Lea Wiman-Määttä.

Lisätietoja:
Kirsti Anttila, järjestötoimitsija, naistoiminnan vastaava
040 587 4450, kirsti.anttila@teollisuusliitto.fi