Keitä me olemme?

Me Teollisuusdemarit olemme Teollisuusliiton suurin ja vahvin ryhmä. Meitä on yli 4000 eri puolilla Suomea. Me uskomme joukkovoimaan ja jäsendemokratiaan. Olemme jäsenaktiivisuudesta kumpuava liike, johon olet tervetullut omana itsenäsi. Osallistumme vastuullisesti päätöksentekoon ja huolehdimme liiton asioista siten, että meillä on edellytykset toimia vahvana ammattiliittona tulevaisuudessakin. Toiminta ryhmässämme ei vaadi puoluekirjaa, mutta jaamme teollisuusdemareiden arvot ja sitoudumme ryhmän tavoitteisiin.

Mikä meille on tärkeää?

Teollisuusdemareiden toimintaa ohjaavat Teollisuusliiton jäsenten tarpeet ja toiveet työpaikoilla ja arjessa. Toimintamme perustuu jäsenlähtöisyyteen ja yhteisöllisyyteen jäsenten ja näiden perheiden tarpeet huomioiden. Tavoitteemme on parantaa jäsentemme asemaa, oikeuksia ja turvallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

Innostamme ihmisiä toimimaan yhdessä luomalla toiminnalle yhteiset tavoitteet ja tekemällä yhdessä töitä niiden saavuttamiseksi. Toimimme solidaarisesti ja demokraattisesti. Joukkoliikkeenä olemme aina heikomman puolella vahvemman mielivaltaa vastaan. Työskentelemme eteenpäin katsovassa hengessä. Uudistamme ja arvioimme toimintaamme jatkuvasti, tarvittaessa myös kriittisesti. Haluamme olla edelläkävijöitä koko ammattiyhdistysliikkeessä.

Miten haluamme muuttaa maailmaa? Tutustu tarkemmin tavoitteisiimme tästä (Strategia 2023-2028 PDF).

Miten me vaikutamme?

Teollisuudemarit on mukana vaikuttamassa kaikissa Teollisuusliiton elimissä. Edustamme ammattiosastoissa, aluetoiminnassa, jaostoissa, sektorijohtokunnissa, liiton hallituksessa sekä liiton valtuustossa aina liittokokouksesta liittokokoukseen. Valmistelemme päätöksentekoa ryhmäkokouksissa, joissa jäsenten ääni kuuluu vahvana. Tuemme ryhmän piirissä olevia ihmisiä monin erilaisin keinoin. Osallistumme ja kannustamme jäseniä osallistumaan vahvasti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja poliittiseen vaikuttamiseen. Koulutamme aktiivejamme siten, että he ovat motivoituneita ja kykeneviä poliittiseen vaikuttamiseen kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Emme jätä ketään yksin.

Tutustu toimintaohjeeseemme tästä (Toimintaohje PDF)